Miért kell neked CRM?

Ma már sokféleképpen lehet adminisztrálni, nyomon követni az ügyfélkapcsolatainkat, de arról, hogy milyen megoldások és eszközök erre a legideálisabbak, megoszlanak a vélemények.

Egy CRM program alapvetően sok mindenre használható (ügyfelek nyilvántartása, teendők, számlák, hírlevelek, stb.), de ma csak az ügyfelek vonatkozásában szeretnék róla szót ejteni. Nekem is, Neked is valószínűleg az a legnagyobb problémád a vállalkozásod során, hogy a megfelelő ügyfélkapcsolataidat, ügyféltörténeteidet precízen regisztráld és pontosan tudd, hogy a “lead”-ek, amelyek a vállalkozásod profitjához vezető vezérfonalai (magyarul feladatok, amelyek különböző státuszban vannak), milyen állapotban vannak és ha valaki felhív vagy valakit felhívsz, akkor tudd pontosan, az előző beszélgetésetek / levélváltásotok hol maradtak abba.

Képzeld csak el, ha több projekted is van párhuzamosan és előfordul az, hogy szinte óránként más – más ügyfél jelentkezik be, honnan tudod 100% precízen (ezt várja el ugyanis az, akivel beszélsz), hogy hol tart az a feladat, mire vár illetve mi a következő lépés. Ha nem profi a kommunikációd (benne a státuszjelentés és riportálás), akkor hiába dolgozol precízen, az összhatás sem lesz pozitív.

Ma már annyi féle post-it, Excel tábla megoldás, okostelefon alkalmazás, Google Calendar létezik, hogy igazából nem ezek használhatóságával van a baj, hanem, hogy hogyan központosul ez? Mi az az eszköz, amit mindig elérsz és aminek átjárása van minden olyan adathoz vagy információhoz (pl. kapcsolódó szerződések), amelyek az adott ügyfél, munka során szükségessé válik.

Hosszú gondolkozás után én is döntöttem egy eszköz mellett, amit majd rendszeresen – ahogy haladok vele – bemutatok Neked. A választott megoldás, Magyarországon szerintem az egyik legmegbízhatóbb és legjobb ár/érték arányú termék. Mikro, kis- és középvállalkozásoknak ennél bonyolultabb nem szükséges az esetek többségében. A neve: MiniCRM.

Böngészd át a weboldalát és a funkciókat és nézz vissza pár nap múlva, mert több posztban is írni fogok saját tapasztalataimról élményeimről.

.

.

Hozzászólhatsz, vagy hivatkozhatsz erre a cikkre a honlapodon.

Egy hozzászólás to “Miért kell neked CRM?”

 1. Tornoczky Gábor szerint:

  Szia Norbert!

  A döntésedhez csak gratulálni tudok…

  Én is használója lettem az alkalmazásnak és csak jót tudnék róla és a fejlesztő csapatról mondani. Amit viszont mindenképpen meg szeretnék jegyezni, hogy a használatának szűk keresztmetszete “már megint” az ember, aki kezeli.

  Szigorú, betartott szabályokat követel, ezzel egy kicsit gépiesít bennünket is de a haszna nem marad el annak, aki ezeket következetesen betartja.

  Sok sikert hozzá!

Szólj hozzá!

Powered by WordPress | iFreeCellPhones.com has the Best Cell Phone Deals. | Thanks to PalmPreBlog.com, Find Best CD Rates and Fat burning furnace
Read previous post:
Videóbeszámoló: I. MAMASZ Marketing Klubest

Videó összefoglaló az I. MAMASZ Marketing klubestről, amit 2011.07.26 -án rendeztünk az OMGK dísztermében.

Close